У Харкові СБУ викрила масштабну банду рекетирів бізнесу

Читать на русском
СБУ на Харківщині ліквідувала потужне злочинне угруповання, до якого входили представники Нацкорпусу. Члени ОЗГ вимагали данину з бізнесменів.
ssu.gov.ua

У Харківській області в четвер, 5 серпня, силовики провели обшуки в рамках кримінального провадження, фігурантами в якому є члени Національної корпусу.

Про це повідомили у пресцентрі УСБУ в Харківській області.

Організована злочинність: скільки груп і організацій виявили в 2015-2021 рокахСкільки організованих груп і злочинних організацій було виявлено в Україні в 2015-2021 роках – на інфографіці.

«У Харківській області дійсно проводяться оперативно-слідчі дії, обшуки в рамках кримінального провадження, фігурантами в якому є члени Нацкорпусу», - йдеться в повідомленні.

Інформацію підтвердили у пресслужбі СБУ і повідомили подробиці.

«Служба безпеки України провела масштабну спецоперацію на Харківщині, у ході якої ліквідувала потужне злочинне угруповання. До його складу було залучено майже 50 осіб, серед яких діючі правоохоронці, а також чоловіки із досвідом ведення бойових дій», - йдеться в повідомленні.

За попередніми даними слідства, зловмисники займалися рекетом бізнесменів, зокрема у сфері ритуальних послуг. Вони мали чітку структуру і здійснювали тяжкі злочини. Обсяг їх «прибутку» складав понад 1 млн грн щомісяця.

«Зокрема, вони «обклали даниною» місцевих підприємців і якщо останні відмовлялися давати їм гроші, то зловмисники погрожували насильством і фізичною розправою. Задокументовано випадки, коли учасники угруповання завдавали шкоди особистому майну підприємців, які відмовлялися платити «данину», зокрема підпалювали автомобілі», - уточнили в СБУ.

У відомстві додали, що ОПГ мала вплив на представників органів місцевої влади. При цьому членам угруповання допомагали чиновники одного з КП Харківської міськради.

СБУ ліквідувала потужне злочинне угруповання, яке обкладало «даниною» бізнесменів на ХарківщиніСлужба безпеки України

Під час обшуків співробітники СБУ вилучили великі суми грошей, чорнові записи обліку «поборів з підприємців», зброю, боєприпаси, а також посвідчення діючих співробітників Нацполіції.

Кримінальну справу порушено за трьома статтями. Членам ОЗУ готуються повідомити про підозру.

За даними порталу Dетектів-Info, СБУ затримала сім членів місцевого відділення партії Національний корпус.

Організаторами ОЗУ називають 27-річного Сергія Величка (відомий як «Чіллі-Віллі») і 31-річного учасника «Азова» Артема Мошенського.

Нагадаємо, напередодні НАБУ і САП повідомили главі Харківської обласної ради Артуру Товмасяну про підозру в отриманні 1 млн 50 тис. грн хабара.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: