В Одесі СБУ затримала членів італійського угруповання мафії

Читать на русском

В Одесі правоохоронці викрили канал транзитної контрабанди наркотиків із однієї з країн Латинської Америки до Євросоюзу.

В Одесі правоохоронці викрили канал транзитної контрабанди наркотиків із однієї з країн Латинської Америки до Євросоюзу.

Курирували канал контрабанди члени найбільшого італійського угруповання мафії «Ндрагета», пише пресслужба СБУ.

«Під час спецоперації в Одесі затримано трьох організаторів наркобізнесу. У зловмисників вилучено майже 60 кг кокаїну на 10 млн доларів за цінами чорного ринку. За даними Інтерполу, затримані причетні до діяльності однієї із найпотужніших у світі злочинних організацій «Ндрангета», - розповіли в СБУ.

Торгівля і контрабанда наркотиків: скільки випадків виявили за п'ять роківНаціональна поліція в минулому році щодня розкривала 60 злочинів, пов'язаних з наркотиками.

Спецслужба отримала інформацію, що через Україну до ЄС планують нелегально переправити велику партію наркотиків, сховавши їх у вантажному контейнері із фруктами з однієї з південноамериканських країн.

Під час поглибленого огляду вантажу в Морському торговельному порту «Південний» правоохоронці виявили приховані брикети з кокаїном. Поблизу порту силовики затримали іноземця-співорганізатора контрабанди, а на одному із ринків Одеської області були затримані ще двоє учасників банди, які мали зустріти вантаж.

Правоохоронці вже порушили справу за ч. 3 ст. 305 Кримінального кодексу і проводять розслідування.

Раніше в Туреччині затримали судно з українським екіпажем за підозрою в контрабанді.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: