В Афганістані тривають бої за Герат

Читать на русском
Війська уряду відбили всі атаки талібів на міста Герат, Кандагар, Гельменд і Тахар. Місто Таликан
Ілюстративне фотоФото BBC

Бойовики радикального руху «Талібан» і урядові війська Афганістану продовжують воювати за місто Герат, центр однойменної провінції. Таліби стверджують, що зайняли місто, уряд це заперечує.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Офіційна афганська влада в Кабулі стверджує, що змогла відбити всі атаки бойовиків на місто. Райони Енджел і Ґозара, прилеглі до міста Герат, контролюються військами уряду, передмістя зачищені від талібів.

«Їхні втрати дуже великі. Зараз Ґозара та Енджел під нашим контролем. Обидва райони близькі до міста Герат, вони розташовані в самому в'їзді в місто» - заявив представник уряду 30 Липня.

Представник Міністерства оборони Фавад Аман заявив, що війська уряду відбили всі атаки талібів на міста Герат, Кандагар, Гельменд і Тахар. Місто Талікан зачищене від талібів, в Кандагарі армія перейшла в наступ.

При цьому місія ООН в Афганістані повідомила про загибель охоронця при нападі невідомих на комплекс місії. Нападники атакували комплекс, позначений, як об'єкт ООН, застосовуючи гранатомети та ручну стрілецьку зброю.

З початку травня 2021 року таліби почали широкомасштабний наступ по всій країні, в ході якого повстанці захопили прикордонні переходи, десятки районів і оточили столиці кількох провінцій. Після майже повного виведення очолюваних США іноземних сил відроджується Талібан тепер контролює близько половини з приблизно 400 районів Афганістану.

Нагадаємо, днями влада Афганістану та угруповання «Талібан» завершили дводенні переговори та домовилися берегти цивільну інфраструктуру. У спільній заяві йдеться, що сторони будуть шукати спільну мову, щоб вивести країну з тієї ситуації, в якій вона опинилася.

Уряд Афганістану звинуватив екстремістське угруповання «Талібан» у вбивстві щонайменше 100 мирних жителів в районі Спін-Болдак провінції Кандагар.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: