Стали відомі теми зустрічі Зеленського і Байдена

Читать на русском
Глави держав обговорюватимуть кілька блоків питань під час своєї зустрічі у Вашингтоні в кінці серпня.
фото: BBC

Президенти США і України, Джо Байден і Володимир Зеленський, під час своєї зустрічі у Вашингтоні в кінці серпня обговорять питання безпеки, включаючи енергетичну, і питання реформування, зокрема, правосуддя.

Про це повідомляє Суспільне, з посиланням на тимчасово повіреного у справах України Джорджа Кента.

«Є три блоки питань. Це проблеми безпеки, що включають різні види російської агресії проти України, не тільки питання конвенційної війни на Донбасі, але також агресія в Чорному морі. Другий блок питань - енергетична безпека. Потім є програма реформ, яка включає антикорупційну і реформу правосуддя, а також інші реформи інститутів...», - розповів Кент.

При цьому, він наголосив, що країна потребує «міцних, добропорядних інститутів, що відповідають інтересам українського народу».

Зависокі очікування: що змінить зустріч Байдена та ЗеленськогоЧи вдасться Україні досягти поставлених цілей у Вашингтоні, та як зустріч двох президентів позначиться на двосторонніх відносинах між Україною та США ‒ дізнавався політолог Олександр Радчук.

Водночас, як він зазначив, не менш важливим є і реформи правосуддя.

«Нещодавно Верховна Рада прийняла кілька ключових законів, і це перший крок в надії створити повноцінний сектор правосуддя, який забезпечує рівність і доступ», - зазначив Кент.

Нагадаємо, що зустріч голови Білого дому Джо Байдена і лідера України Володимира Зеленського відбудеться 30 серпня в США.

Раніше ми повідомляли, що стало відомо, коли в Україні призначать посла США.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: