Білий дім офіційно запросив Зеленського до США: дата візиту

Читать на русском
Адміністрація президента США Джо Байдена 21 липня направила запрошення президенту України Володимиру Зеленському відвідати Вашингтон.
wikipedia.org

Адміністрація президента США Джо Байдена сьогодні, 21 липня, офіційно направила запрошення президенту України Володимиру Зеленському відвідати Вашингтон.

Про це повідомила пресслужба Білого дому.

Зависокі очікування: що змінить зустріч Байдена та ЗеленськогоЧи вдасться Україні досягти поставлених цілей у Вашингтоні, та як зустріч двох президентів позначиться на двосторонніх відносинах між Україною та США ‒ дізнавався політолог Олександр Радчук.

Як повідомляється, Байден готовий прийняти з візитом Зеленського 30 серпня 2021 року.

«Президент Байден з нетерпінням чекає можливості вітати президента України Володимира Зеленського у Білому домі 30 серпня 2021 року. Візит підтвердить непохитну підтримку США суверенітету і територіальної цілісності України перед обличчям триваючої агресії Росії на Донбасі і Криму», - йдеться в повідомленні.

Також у Білому домі відзначили, що візит Зеленського до Байдена зміцнить «тісну співпрацю в галузі енергетичної безпеки», а також покаже підтримку Штатів зусиль президента України у боротьбі з корупцією і реалізації реформ, заснованих «на наших спільних демократичних цінностях».

Нагадаємо, Держдеп США раніше допускав, що зустріч Зеленського і Байдена відбудеться у серпні.

При цьому сам Зеленський після телефонної розмови з Байденом повідомляв, що його візит до Вашингтона повинен відбутися у липні. За словами президента, він чекає від поїздки «максимальної результативності».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: