Україна не повинна амністувати бойовиків на Донбасі – депутат

Читать на русском
Депутат нагадав, що реалізація Мінських домовленостей - складний процес, а під час амністії треба розмежовувати тих, хто допомагав бойовикам з примусу і тих, хто робив це за власним бажанням
Ілюстративне фотоslovoidilo.ua

Україна не повинна амністувати бойовиків на Донбасі. Всі, хто взяв в руки зброю з власної волі, а не під тиском, повинні понести покарання.

Про це заявив народний депутат від фракції «Слуга народу» Тарас Тарасенко в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Імплементація Мінських домовленостей - більш складний процес, ніж можна собі уявити. Просто написати текст - одне значення, а його прийняти та відповідно до міжнародних норм реалізувати — це зовсім інше значення. Наведу приклад по амністії, яку ми також повинні однозначно прийняти. Ставлення, або це внутрішній конфлікт, або зовнішній має різне правове значення для тих, кого ми будемо амністувати. Україна зазначає, що це - зовнішній конфлікт. І тут суворіше покарання буде саме для тих, хто брав участь у такому конфлікті, амністія на таких людей не поширюватиметься... Право кожного, хто не брав зброю в руки проти України - залишатися в державі працювати, залишатися громадянином України, але бути амністованим, якщо він під тиском брав участь в адміністративних процедурах на окупованій території. Це юридично різні речі, їх потрібно розмежовувати. Ті, хто брав у руки зброю проти України, однозначно не повинні підпадати під амністію», — сказав він.

Раніше міністр з реінтеграції Олексій Резніков заявив, що Мінські угоди щодо Донбасу можна змінити. Вони не мають характеру міжнародного договору і взагалі не обов'язкові до виконання, як помилково вважають деякі.

До цього секретар РНБО Олексій Данилов заявив, що Україна буде працювати з Мінськими угодами й далі, але виконувати їх у тому вигляді, в якому вони існують зараз, вона не буде. Це просто абсурдно.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: