Росія заявила, що роздає в ОРДЛО паспорти через Мінські угоди

Читать на русском
У МЗС Росії звинуватили Україну в тому, що Кремль роздає свої паспорти на Донбасі - нібито, Україна не виконує Мінські угоди
Марія ЗахароваYouTube

У Росії заявили, що видача російських паспортів жителям тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей України (ОРДЛО) нібито є наслідком «невиконання Україною Мінських угод».

Про це повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ Росії з посиланням на представника МЗС Марію Захарову.

Захарова оголосила примусову паспортизацію окупованих територій «гуманітарним кроком«, який проводиться в нібито «умовах введеної Києвом соціально-економічної та транспортної блокади регіону, яку, згідно з Мінськими угодами, він повинен зняти».

Політична гра і провокація: чому РФ хоче провести на Донбасі вибори у ДерждумуДля чого Росія заговорила про проведення на Донбасі виборів у Держдуму РФ, читайте в матеріалі Слово і діло.

«Гуманітарний жест Росії є прямим наслідком невиконання Україною своїх зобов'язань за Мінськими угодами. Більш того, він повністю відповідає міжнародній практиці. Як відомо, свої паспорти жителям України у великих кількостях видають Польща, Угорщина і Румунія», - заявила вона.

Нагадаємо, член ТКГ Сергій Гармаш заявив, що в Росії вирішили кардинально розібратися з питанням про громадянство населення окупованих районів Донецької та Луганської області. Кремль розпорядився до 2025 року вилучити на території ОРДЛО всі українські паспорти.

Російська окупаційна влада продовжує проводити на території Криму та окупованих районів Донецької та Луганських областей примусову паспортизацію, яка торкнулася 2,9 млн українців. А секретар РНБО Олексій Данилов оцінив кількість виданих Росією паспортів тільки в ОРДЛО в не менше, ніж 630 тисяч одиниць.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: