Меркель вважає Мінські угоди єдиним шансом врегулювати ситуацію на Донбасі

Читать на русском
Меркель вважає, що з Росією потрібно домовлятися, якщо Європа хоче домогтися врегулювання ситуації на Донбасі
Ангела МеркельGetty Images

Хоча Росія представляє великий виклик для Європи, Європа повинна вести з нею діалог, щоб домогтися врегулювання ситуації на сході України.

Про це канцлер ФРН Ангела Меркель заявила перед робочою вечерею з президентом Франції в Берліні, повідомляє «Укрінформ».

«Росія - великий виклик для нас, але і великий континентальний сусід Євросоюзу. Доводиться констатувати, що ми всі вразливі для гібридних атак. Водночас ми дуже зацікавлені в безпеці та стабільності в ЄС, а отже в тому, щоб залишатися з Росією в діалозі, яким би складним він не був», - сказала Меркель.

Вона також додала, що шансом на врегулювання ситуації на Донбасі залишається Мінський формат.

«Враховуючи ситуацію в Україні ми знаємо, що тільки переговори, Мінський формат взагалі, дають шанс просуватися далі по міліметру, хоча це, можливо, дуже складно», - додала Меркель.

Раніше секретар РНБО України Олексій Данилов заявив, що Україна буде працювати з Мінськими угодами й далі, але виконувати їх в тому вигляді, в якому вони існують зараз, вона не буде, оскільки це просто абсурдно.

Зокрема, він вважає Мінські угоди нездійсненними через агресивну паспортизацію, яку проводить Росія на окупованих територіях.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: