Армія США завдала удару по талібах, сотні бойовиків знищені

Читать на русском
Шеберган - батьківщина одного з найбільш авторитетних афганських політиків, колишнього віцепрезидента і маршала Абдул Рашида Дустума
Boeing B-52 StratofortressВідкрите джерело

Армія США завдала удару по бойовиках радикального терористичного угруповання «Талібан» в захопленому ними місті Шеберган - столиці провінції Джаузджан. В результаті авіаудару знищені сотні талібів.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на заступника начальника пресцентру Міністерства оборони Афганістану Фавада Амана.

«Сьогодні ввечері о 18: 30 в місті Шеберган, провінція Джаузджан, скупчення талібів було обстріляно літаком B-52. Терористи зазнали важких втрат в результаті авіаудару ВПС США» - заявив Аман.

Шеберган - батьківщина одного з найбільш авторитетних афганських політиків, колишнього віцепрезидента, лідера партії Національний Ісламський рух Афганістану маршала Абдул Рашида Дустума. Таліби штурмують місто з початку червня, сам Дустум повернувся в країну тільки в серпні. Обороною міста керує його старший син Єрмухаммад.

Увечері 7 серпня стало відомо, що місто Шеберган здебільшого захоплене талібами, а сили безпеки перегрупуються в аеропорту і передмістях. Це вже другий центр провінції в країні за добу, який упав перед талібами.

Нагадаємо, 7 серпня таліби вперше взяли під свій контроль центр провінції. Місто Зарандж, яка є центром провінції Німроз, впало після запеклих атак з боку талібів.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: