Розгін Майдану: двом колишнім «беркутівцям» винесли вирок

Читать на русском
Двоє колишніх співробітників спецпідрозділу Беркут Віктор Ейсмонт і Володимир Мохонь отримали по 3 роки в'язниці за розгін Майдану.
фото watchersdotmedia.medium.com

Двоє колишніх співробітників спецпідрозділу «Беркут» Віктор Ейсмонт і Володимир Мохонь, причетні до розгону Майдану у листопаді 2013 року, отримали реальний тюремний термін.

Засідання суду в понеділок, 14 червня, транслювалося на порталі «Судова влада».

Роковини розстрілів на Майдані: коментар адвоката сімей Небесної сотніМасові вбивства в центрі Києва в лютому 2014 року стали одним із найбільш трагічних епізодів сучасної української історії.

Йдеться про розгін активістів Майдану 30 листопада 2014 року.

Справу розглядав Шевченківський райсуд Києва. Він визнав винними Ейсмонта і Мохоня у перевищенні службових повноважень (ч.1 ст. 28 ч.2 ст. 365 КК) - вони отримали по три роки в'язниці.

«Три реальних роки позбавлення волі беркутам Віктору Ейсмонту та Володимиру Мохоню. Події 30-го листопада. За ч. 2 ст. 365...Це перший реальний вирок беркутам у справах Майдану. І перший обвинувальний вирок по подіях 30-го листопада!», - написала одна з правозахисниць у Facebook за підсумками засідання.

Засідання від 14.06.2021 по справі №761/1634/2018 стосовно Ейсмонта В.В. та Махоня В.М.Судова влада України

У той же час за статтями про перешкоджання мирним зібранням (ч.1 ст. 28 ч.2 ст. 340 КК) та службове підроблення (ч.1 ст 366 КК) закінчився термін давності. Тому Мохоня і Ейсмонта звільнили від відбування покарання за цими статтями, хоч і визнали винними.

Нагадаємо, в Офісі генпрокурора повідомляли, що в розслідуванні справ Майдану у 2020 році було повідомлено про підозру 42 особам.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: