МОН має переглянути підручники з історії щодо подій на Майдані

Читать на русском
Шостий апеляційний адмінсуд Києва залишив у силі рішення, за яким Міністерство освіти та науки має переглянути підручники з історії України щодо висвітлення подій Революції гідності.
Укрінформ

Шостий апеляційний адмінсуд Києва залишив у силі рішення, за яким Міністерство освіти та науки має переглянути підручники з історії України щодо висвітлення подій Революції гідності.

Про це пише Центр протидії корупції.

Зазначимо, що позов про перегляд підручників подав заступник керівника адміністрації часів президента Януковича Андрій Портнов.

«Раніше був правопис, назви вулиць і проспектів. Тепер судді вирішують про те, як потрібно висвітлювати події на Майдані. Ще й з подачі одного з псів режиму Януковича - пана Портнова. На тижні судді Шостого апеляційного адмінсуду Києва залишили в силі рішення ОАСКу і зобов'язали Міносвіти переглянути підручники історії, де згадується Майдан. Мовляв, не доведеною є вина силовиків у розстрілах протестувальників», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, суд залишив основні позовні вимоги Портнова:

  • оголосити та провести новий конкурсний відбір проєктів підручників з історії України для 11 класів та вступу до історії України для 5 класів;
  • забезпечити перегляд інших підручників, посібників, навчальних програм які містять опис подій 2013-2014 років, зокрема Революції Гідності на предмет подання повної, достовірної та об'єктивної інформації.

Зазначимо, що Портнов звернувся до Міносвіти з вимогою переглянути вісім підручників для 5-11 класів з історії України, що вийшли друком у 2018 та 2019 роках. Однак тоді отримав відмову від міністерства. Саме тому подав до суду, адже вважає, що в підручниках події 2013-2014 років викладаються однобічно та містять ознаки спотворення інформації.

Нагадаємо, МОН змінить критерії відбору шкільних підручників.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: