У НБУ назвали найприбутковіші і збиткові банки з початку 2021 року

Читать на русском
У першу п'ятірку банків з прибутку увійшов тільки один держбанк. Всі інші найприбутковіші банки - приватні або з іноземним капіталом.
Національний банк УкраїниFlickr/НБУ

З початку 2021 року найприбутковішим банком очікувано виявився державний Приватбанк, який заробив 11,6 млрд грн. Найбільше збитків зазнав приватний Правекс-банк - 91,4 млн грн.

Про це свідчать дані Національного банку України.

Загальний прибуток всіх працюючих українських банків станом на 1 липня 2021 року склав 30,08 млрд грн, з яких 13,97 млрд грн припало на держбанки. Крім Приватбанку, непогано заробили Укрексімбанк – 1,12 млрд грн, Укргазбанк – 726 млн грн, Ощадбанк - 512 млн грн.

Голові Нацбанку загрожує відставка: як Кирило Шевченко виконує обіцянкиКирила Шевченка можуть відправити у відставку до кінця року. Поки що голова Нацбанку виконав 39 відсотків обіцянок.

У першу п'ятірку банків з прибутку увійшов тільки один держбанк (Приватбанк). Всі інші банки - Раффайзен банк з 2,3 млрд, Ощадбанк з 2 млрд грн, ПУМБ і Універсал банк з 1,98 млрд і 1,65 млрд грн відповідно - приватні банки, або банки з іноземним капіталом.

Що стосується збиткових банків (їх всього 10 з 73), то тут лідирує Правекс-банк. Крім нього, збитки отримали АТ «КБ «ЗЕМЕЛЬНИЙ КАПІТАЛ»(53 млн грн), «Юнекс Банк» (21,2 млн грн) і «БТА Банк» (20,6 млн грн).

Нагадаємо, нещодавно президент Володимир Зеленський підписав закон про вдосконалення організації корпоративного управління в банках і банківській системі України, який потрібно для отримання наступного траншу за кредитною програмою від Міжнародного валютного фонду.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: