Доступна іпотека: за місяць банки видали 59 кредитів

Читать на русском
За перший місяць дії програми «Доступна іпотека 7%» банки підписали 59 договорів на 43 млн грн.
Економічна правда

За перший місяць дії програми «Доступна іпотека 7%» банки підписали 59 договорів на 43 млн грн.

Про це свідчать дані Фонду розвитку підприємництва.

Зазначають, що загалом за цей період банки отримали 212 заявок на 199 млн грн. Банки узгодили 28% заявок, 6% (12 заявок) - відхилили, щодо решти - триває процес опрацювання. При цьому, заявки отримували 7 банків - Приватбанк, Ощадбанк, Банк Альянс, Укргазбанк, Банк Глобус, ОТП Банк, Кредобанк. Найбільше заявок за місяць задовольнив Банк Глобус – 22 кредити на 17,2 млн грн.

Іпотека під 7% річних: як отримати, кому видають і на яких умовахЗ березня повинна стартувати програма пільгового іпотечного кредитування. Які умови отримання кредиту, яка сума місячного платежу та вимоги до зарплат позичальників.

Банки задовольняють заявки переважно на вторинному ринку нерухомості - 61%, водночас первинний ринок отримує 38,9% задоволених заявок. Найбільше кредитів в Україні отримали у Київській області та Києві, а також в Харківській області.

Нагадаємо, в Україні з 1 березня запрацювала державна програма «Доступна іпотека 7%». Протягом 2021 року скористатися програмою зможуть щонайменше 5 тисяч українських сімей. При цьому в Мінфіні допускають, що кількість одержувачів може зрости.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: