Що буде з гривнею у другому кварталі 2021 року – думка банкірів

Читать на русском
У банках називають різні фактори, які вплинуть на зміцнення гривні, але всі дружно впевнені, що найближчим часом нацвалюта буде рости
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У другому кварталі 2021 року, тобто у найближчі три місяці, національна валюта може різко зміцнитися - до 27 грн/дол, завдяки активно продажу іноземної валюти насамперед аграріями.

Про це заявили представники кількох великих українських банків у коментарі агентству «Інтерфакс-Україна».

В «Альфа банку» відзначають, що обмінний курс буде коливатися в діапазоні 27-28 грн/дол; карантинні обмеження і відсутність інтересу іноземних інвесторів до них зіграють на посилення національної валюти, а не навпаки.

У «Райффайзен Банку Аваль» підтримують цю точку зору та очікують зміцнення гривні до 27,0−27,5 грн/дол, особливо, якщо прискориться вакцинація та активізуються переговори з Міжнародним валютним фондом.

Відчуття рівноваги: як довго триватиме період стабільності курсу гривніВід початку року українська національна валюта потрохи зміцнюється. Як довго протримається така позитивна динаміка – аналізував Олександр Радчук.

В «Ідея Банку» прогнозують курс на рівні 27,50−28 грн/дол; у банку «Південний» впевнені, що у квітні ситуація зміститься з 27,60−28,00 грн/дол до 27,0−27,2 грн/дол.

Представник «Акордбанку» припускає, що курс гривні зміцниться до 27,00 грн/дол. У «Кредитвест банку» вважають, що гривня зросте до 27,3−27,5 грн/дол, на її користь зіграють такі фактори, як відкриття ринку землі та легалізації грального бізнесу, а також залучення інвесторів в частині розробки родовищ корисних копалин і приплив іноземного капіталу внаслідок приватизації. Більш того, в тому банку кажуть, що можна розраховувати на зміцнення гривні до осені.

Нагадаємо, станом на ранок 2 квітня, Нацбанк встановив офіційний курс на рівні 27,83 грн за долар. Курс на 1 копійку вище в порівнянні з попереднім банківським днем. Цей курс чинний до 5 квітня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: