Зеленський відмовився від політики компромісів з Росією – депутат

Читать на русском
На думку нардепа, Зеленський зрозумів - певні країни та їхні лідери відмовляються розуміти мову міжнародної дипломатії та ігнорують міжнародні норми
Олена МошенецьВідкрите джерело

Президент України Володимир Зеленський вирішив у відносинах з Росією відмовитися від політики пошуку компромісів з Москвою. Це несказанно розлютило Кремль.

Про це заявила народний депутат від «Слуги народу» Олена Мошенець в ефірі телеканалу «Україна 24».

На питання про те, чи дратують дії Зеленського Кремль і про її ставлення до подій, нардеп відповіла, що Кремль дуже роздратований, а вона цілком підтримує дії Зеленського.

«Хочу поаплодувати та підтримати президента, який не боїться в обличчя агресору говорити ті речі, які є занадто неприємними. Не боїться заявляти про це і відійшов від позиції компромісу і певної толерантності, навіть дипломатичності, через яку нормальні держави могли б знайти спільну мову. Але коли по той бік стоїть держава-злодій, яка краде твої території, вбиває твоїх людей, яка плює в обличчя людей, які живуть там і вважають себе українцями... Я вже не кажу про кримських татар, яких століттями виселяли, і зараз продовжують це робити. Я, крім того, щоб підтримати цю думку про певний міжнародний тероризм, більше нічого не можу сказати» - сказала вона.

Перемир'я на Донбасі, паспортизація і Крим: короткий зміст інтерв'ю Зеленського каналу «Дом»Володимир Зеленський в інтерв'ю каналу Дом розповів про своє ставлення до паспортизації в ОРДЛО і про те, від кого залежить закінчення війни.

Шахрай додала, що Зеленський зрозумів - певні країни та їхні лідери відмовляються розуміти мову міжнародної дипломатії та ігнорують міжнародні норми.

«І говорити з такими людьми мовою, яку вони не розуміють, неможливо. Вони розуміють тільки мову, коли говорять неприємні їм речі. Відповідно, риторика президента мені абсолютно зрозуміла. Він хоче виконати, в тому числі та свої політичні обіцянки, які він дав як президент. Йому важливо захистити людей, які проживають на цих територіях. Дуже важливо, щоб діти, які ростуть, які взагалі не розуміють, якою була територія країни, де вони проживають, якою вона була до їх народження - важливо цим дітям передати справжню історію, а не ту, що написана агресором - Росією» - резюмувала депутат.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський закликав жителів тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, а також Криму протистояти окупації.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: