«Газпром» припинив закачувати газ в європейські ПСГ

Читать на русском
Падіння прокачування газу стало набувати критичного характеру, а з частини ПСГ в Європі почався відбір зберігається там газу
Газопровід Ямал-ЄвропаВідкрите джерело

Російський газовий монополіст «Газпром» продовжив урізання постачання газу до Європи. Зараз компанія зупинила процес закачування газу в європейські підземні газосховища (ПСГ). З 31 Липня закачування газу падала, поки 2 серпня не була зовсім зупинена.

Про це повідомляє Інтерфакс 3 серпня.

«За газову добу 2 серпня сума операцій закачування і відбору з потужностей зберігання на північному заході Європи, якими користується концерн, навіть трохи пішла в мінус» - повідомило агентство.

Ціни на газ в Європі б'ють всі рекордиПодорожчання цін на газ в Європі підскочило до рекордного показника за останні три з половиною роки - з березня 2018 року

Так «Газпром» зупинив закачування газу в сховища Бергермеер в Нідерландах і Реден в Німеччині. Також компанія почала забирати газ з підземних сховищ газу Хайдах в Австрії та ПСГ Катаріна і Ємгум в Німеччині.

При цьому компанія різко скоротила постачання газу через газопровід «Ямал-Європа». З 30 липня по ньому прокачувалося не більше 84 млн кубів на добу, а 3 серпня прокачування впала нижче 50 млн кубів.

27 липня «Газпром» знову відмовився бронювати додаткову переривану транзитну потужність через Україну на серпень.

А 13 липня стало відомо, що компанія Nord Stream AG зупинить прокачування російського газу по обох нитках газопроводу «Північний потік» на час проведення робіт з планового технічного обслуговування.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: