Нова хвиля коронавірусу може початися в будь-який момент – Ляшко

Читать на русском
Через поширення нового дельта-штаму загроза початку коронавірусної хвилі в будь-який момент зберігається
Віктор Ляшкоmoz.gov.ua

В Україні поступово зростає захворюваність на коронавірус. А з урахуванням появи в країні більш заразного та агресивного дельта-штаму, нова хвиля коронавірусу може початися в будь-який момент.

Про це заявив глава МОЗ Віктор Ляшко в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Ми сьогодні бачимо, що кількість випадків реєстрації коронавірусної хвороби збільшується. Ми бачимо зростання кількості госпіталізованих. Ми не бачимо поки спалаху, а поступове зростання. Якщо подивитися на нинішню динаміку і порівняти її з динамікою 2020 року, то вона майже ідентична тій кількості випадків, яке у нас було влітку 2020 року. Якщо згадаємо, то до кінця серпня 2020 року у нас було близько 2,5 тис.випадків. У вересні почався більший підйом, і спалахи були десь у вересні-жовтні» - розповів він.

Ляшко додав, що загроза початку коронавірусної хвилі в будь-який момент зберігається.

Як буде розвиватися пандемія COVID-19 восени: прогноз ученихОптимістичний і песимістичний прогноз учених щодо поширення COVID-19 восени в Україні, США, Індії.

«Сьогодні у нас є штам Дельта - він значно інтенсивніше вражає людей, передається від людини до людини, тому спалах може бути в будь-який момент. Користуючись нагодою, запрошую всіх в пункти щеплень, центри вакцинації зробити щеплення і виключити колапс системи охорони здоров'я, оскільки вакциновані люди дуже рідко потрапляють в лікарню, і перебіг хвороби, навіть якщо вони інфікуються, проходить легко, люди не потрапляють в реанімацію», — сказав він.

Нагадаємо, згідно з прогнозом КШЕ, в найближчі два тижні в Україні може початися новий спалах коронавірусу. У 20 регіонах України неухильно збільшується число госпіталізацій і виявлених випадків захворювання. Про те ж заявив нардеп від СН Михайло Радуцький.

У МОЗ заявили, що готові до нової хвилі коронавірусу. При цьому в Україні на сьогодні відразу в п'яти областях Динаміка госпіталізацій хворих з коронавірусом вище, ніж повинна бути в «зеленій» зоні карантину.

У «Слузі народу» не виключили, що в Україні можливе введення локальних локдаунів для боротьби з поширенням коронавірусу. Це може статися в кінці літа - початку осені 2021 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: