Через дельта-штам спалах коронавірусу може початися через пару тижнів – Радуцький

Читать на русском
Радуцький також нагадав, що дельта-штам має високий рівень заразності, більш важкі симптоми та дуже небезпечний
Михайло РадуцькийВідкрите джерело

В Україні дійсно протягом пари тижнів може початися спалах коронавірусу, оскільки дельта-штам стрімко поширюється по країні.

Про це заявив народний депутат, голова профільного Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький у своєму Facebook.

Він підтвердив прогноз, який зробила Київська школа економіки (КШЕ) і зазначив, що він збігається з прогнозом МОЗ.

Як буде розвиватися пандемія COVID-19 восени: прогноз ученихОптимістичний і песимістичний прогноз учених щодо поширення COVID-19 восени в Україні, США, Індії.

«Головна причина спалаху - поширення штаму «Дельта». В Україні вже підтверджено близько 150 випадків. Останнє дослідження, проведене в Китаї, доводить: концентрація вірусу в крові інфікованої людини в разі штаму «Дельта» в тисячу разів більше, ніж китайським штамом. Тому у хворого набагато більша ймовірність інфікувати інших людей» - підкреслив нардеп.

Радуцький також нагадав, що дельта-штам має високий рівень заразності, більш важкі симптоми та дуже небезпечний.

Нагадаємо, згідно з прогнозом КШЕ, в найближчі два тижні в Україні може початися новий спалах коронавірусу. У 20 регіонах України неухильно збільшується число госпіталізацій і виявлених випадків захворювання.

У МОЗ заявили, що готові до нової хвилі коронавірусу. При цьому в Україні на сьогодні відразу в п'яти областях Динаміка госпіталізацій хворих з коронавірусом вище, ніж повинна бути в «зеленій» зоні карантину.

У «Слузі народу» не виключили, що в Україні можливе введення локальних локдаунів для боротьби з поширенням коронавірусу. Це може статися в кінці літа - початку осені 2021 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: