ВООЗ відчуває брак грошей для боротьби з Дельта-штамом коронавірусу – Reuters

Читать на русском
Більшу частину грошей ВООЗ витратить на покупку тестів, кисню і масок для обличчя, які будуть відправлені в бідніші країни.
Ілюстративне фотоСкриншот

Всесвітня організація охорони здоров'я запросила 11,5 млрд доларів термінового фінансування для боротьби з новим, більш заразним дельта-щтаммом коронавірусу. Організація відчуває велику потребу в грошах, яких не вистачає на протистояння новому штаму.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на документ ВООЗ.

Більшу частину грошей ВООЗ витратить на покупку тестів, кисню і масок для обличчя, які будуть відправлені в бідніші країни. Чверть від запитаної суми піде на покупку вакцин.

«Програма, створена на початку пандемії, залишається значною мірою недофінансованою, і її координатори зараз визнають, що вона залишиться такою, оскільки багато урядів намагаються вирішувати глобальні потреби по боротьбі з коронавірусом іншими шляхами» - розповіло журналістам джерело на умовах анонімності.

Організація була змушена скоротити загальний запит на отримання коштів на 5 млрд доларів. З усім тим, у ВООЗ відзначають, що в поточній перспективі організації потрібно 16,8 млрд доларів, з яких мінімум 7,7 млрд повинні бути надані в терміновому порядку.

Раніше ВООЗ попередила про те, що штам коронавірусу «Дельта» зафіксований в 132 країнах. Захворюваність в більшості регіонах продовжує стрімко зростати протягом останнього місяця.

Також в організації попередили, що на тлі стрімкого поширення дельта-штаму коронавірусу по світу всі світові досягнення по боротьбі з коронавірусом можуть знецінитися. При цьому вакцини цілком ефективні проти нового штаму.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: