В Україні в найближчі два тижні очікується спалах коронавірусу – прогноз КШЕ

Читать на русском
У зоні ризику, згідно з прогнозом - Дніпропетровська, Одеська, Донецька, Житомирська, Закарпатська та Хмельницька області
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

У найближчі два тижні в Україні може початися новий спалах коронавірусу. У 20 регіонах України неухильно збільшується число госпіталізацій і виявлених випадків захворювання.

Про це йдеться в прогнозі Київської школи економіки (КШЕ).

У зоні ризику, згідно з прогнозом - Дніпропетровська, Одеська, Донецька, Житомирська, Закарпатська та Хмельницька області. Зараз ці області сумарно дають половину кількості госпіталізацій в Україні. Керівник Центру економіки охорони здоров'я Юрій Ганіченко підтвердив, що саме в цих регіонах найбільший ризик нового масштабного спалаху. На відміну від них, тимчасово безпечними в коронавірусному відношенні регіонами залишаються Київ, Полтавська, Сумська та Чернігівська області - За останній тиждень вони демонструють зменшення динаміки зростання випадків коронавірусу.

Як буде розвиватися пандемія COVID-19 восени: прогноз ученихОптимістичний і песимістичний прогноз учених щодо поширення COVID-19 восени в Україні, США, Індії.

«Фактично всі регіони повільно ростуть. Це означає, що спалах захворюваності в Україні може початися протягом найближчих двох тижнів» - резюмував Ганіченко.

Нагадаємо, за добу 3 серпня 2021 року в Україні зафіксовано 984 нових підтверджених випадки коронавірусної хвороби COVID-19. Найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована в Києві.

У МОЗ заявили, що готові до нової хвилі коронавірусу. При цьому в Україні на сьогодні відразу в п'яти областях динаміка госпіталізацій хворих з коронавірусом вище, ніж повинна бути в «зеленій» зоні карантину.

У «Слузі народу» не виключили, що в Україні можливе введення локальних локдаунів для боротьби з поширенням коронавірусу. Це може статися в кінці літа - початку осені 2021 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: