Суд обирає запобіжний захід Чаусу у закритому режимі

Читать на русском
ВАКС почав засідання з обрання запобіжного заходу Миколі Чаусу, якого підозрюють в отриманні хабара в 150 тис доларів. НАБУ просить заарештувати Чауса.
скріншот з трансляції УНН

Вищий антикорупційний суд почав засідання з розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу екссудді Дніпровського райсуду Києва Миколі Чаусу, якого підозрюють у хабарництві.

Сьогодні Миколу Чауса доставили до суду. Його захищатимуть чотири адвокати. Всі вони знаходяться в залі суду. Засідання почалося о 14:00.

Знайшовся і знову зник. Історія колишнього судді ЧаусаКолишнього суддю районного суду столиці знайшли у Вінницькій області, куди за ним приїхала українська спецслужба.

Як повідомив адвокат Ростислав Кравець, захист попросив проводити суд у закритому режимі. Журналістів до зали, де знаходиться Чаус, не допустили. За словами представників ВАКС, це пов'язано із заходами безпеки.

Після звернення адвокатів суд пішов до нарадчої кімнати для прийняття рішення. В результаті - ВАКС зробив засідання закритим.

Екссудді Миколі Чаусу обирають запобіжний захід / Наживоhromadske

Як відомо, НАБУ просить взяти Чауса під арешт. Колишнього суддю підозрюють в отриманні хабара в сумі 150 тис. доларів у 2016 році.

Нагадаємо, НАБУ звинуватило СБУ в тому, що вони приховували Чауса і ігнорували прохання передати їм підозрюваного.

Детективи НАБУ 3 серпня затримали екссуддю Дніпровського райсуду Києва у лікарні «Феофанія». Йому було вручено клопотання про застосування запобіжного заходу.

Сьогодні адвокат Чауса заявив, що до його підзахисного застосовували тортури співробітники спецслужб.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: