До Чауса застосовували тортури – адвокат

Читать на русском
Адвокат Ростислав Кравець заявив, що до колишнього судді Миколи Чауса застосовувалися тортури з боку працівників спецслужб.
twitter.com/nab_ukr

Адвокат Ростислав Кравець заявив, що до колишнього судді Миколи Чауса застосовували тортури.

Про це він сказав в ефірі каналу «Україна 24» у середу, 4 серпня.

Приховування Чауса працівниками СБУ є допомогою в ухиленні від слідства – НАБУУ Національному бюро вважають, що дії працівників української спецслужби стосовно приховування колишнього служителя Феміди можуть містити ознаки злочину.

«Застосовувалися тортури...Над ним просто знущалися там - 50 днів він був прикутий до ліжка - там, де він перебував, а я вважаю, що він перебував у українських спецслужб... Близько місяця йому не давали навіть митися, постійно там включали-вимикали світло. Ну, це тільки небагато з того, що з ним робили», - заявив адвокат.

Він також прокоментував рішення СБУ передати Чауса НАБУ.

«Я вважаю, що президент все-таки прислухався до порад, втрутився в цю ситуацію, і досить спокійно СБУ передала співробітникам НАБУ, тим більше, сама СБУ і доставляла безпосередньо пана Чауса в слідчий ізолятор. Тобто, я вважаю, що це рішення було прийнято на найвищому рівні, про що я говорив з першого дня, що це потрібно зробити ... Я вважаю, що саме вище керівництво країни врегулювало це питання, так як побачило, що між СБУ і НАБУ, самостійно вони це врегулювати не могли», - зазначив правозахисник.

Кравець також вважає, що у всій історії з Чаусом «була задіяна дуже велика кількість спецслужб як України, так і іноземних країн».

Нагадаємо, сьогодні Вищий антикорупційний суд обиратиме запобіжний захід Чаусу у справі про отримання хабаря. Засідання призначене на 14:00.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: