Чаус буде під охороною СБУ аж до суду – адвокат

Читать на русском
Після завершення слідчих дій з Чаусом СБУ передала колишнього суддю в розпорядження НАБУ. Однак до суду він перебуватиме під охороною держбезпеки
Микола ЧаусВідкрите джерело

Колишній суддя Микола Чаус перебуватиме під охороною Служби безпеки України до самого суду у справі, яку проти нього веде Національне антикорупційне бюро.

Про це повідомив адвокат Миколи Чауса Ростислав Кравець.

За словами юриста, після завершення слідчих дій з Чаусом СБУ передала колишнього суддю в розпорядження НАБУ. Однак до суду він буде перебувати під охороною держбезпеки.

Знайшовся і знову зник. Історія колишнього судді ЧаусаКолишнього суддю районного суду столиці знайшли у Вінницькій області, куди за ним приїхала українська спецслужба.

«Тільки закінчили слідчі дії з Миколою Чаусом. СБУ передала НАБУ Миколу Чауса. Але він продовжує перебувати під захистом СБУ. До завтрашнього суду він буде поміщений в ІТТ СБУ і під охороною СБУ» - написав він.

Нагадаємо, 30 липня екссуддю Чауса знайшли у Вінницькій області і доставили в приміщення СБУ. Спочатку його адвокату Ростиславу Кравцю повідомляли, що Чауса немає в приміщеннях спецслужби.

Пізніше в СБУ підтвердили, що Чаус в них, але заперечували його приховування. Як стверджують в органі, екссуддя має статус потерпілого у справі про його викрадення, і тому до Чауса застосували заходи безпеки. Після цієї заяви адвокат Кравець зміг зустрітися зі своїм клієнтом.

3 серпня в лікарні «Феофанія» детективи НАБУ затримали екссуддю Дніпровського райсуду Києва Миколу Чауса, підозрюваного в отриманні неправомірної вигоди. Затримання стало можливим, оскільки СБУ все ж погодилася передати Чауса в НАБУ.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: