В Офісі генпрокурора відреагували на справу Чауса

Читать на русском
В Офісі генпрокурора заявили про те, що не ухвалювали жодних рішень щодо зміни підслідності кримінальних проваджень у справі екссудді Дніпровського районного суду міста Києва Миколи Чауса.

В Офісі генпрокурора заявили про те, що не ухвалювали жодних рішень щодо зміни підслідності кримінальних проваджень у справі екссудді Дніпровського районного суду міста Києва Миколи Чауса, оскільки відповідних клопотань до Офісу генпрокурора поки що не надходило.

Про це в коментарі РБК-Україна повідомили в Офісі генерального прокурора.

У відомстві зазначили, що НАБУ з 2016 року розслідує провадження за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі Чаусом. У цій справі колишній суддя є підозрюваним і в 2017 році йому заочно обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Знайшовся і знову зник. Історія колишнього судді ЧаусаКолишнього суддю районного суду столиці знайшли у Вінницькій області, куди за ним приїхала українська спецслужба.

У той же час, СБУ здійснює досудове розслідування у провадженні за фактом викрадення Чауса під час перебування за кордоном, а також незаконного переправлення його через держкордон України. 30 липня екссуддю визнали потерпілим та допитали у цій справі.

«За заявою потерпілого, слідчим ГСУ СБУ було схвалене рішення щодо застосування щодо його заходів безпеки, спрямованих на захист його життя і здоров'я від протиправних посягань з боку невстановлених осіб», - заявили в Офісі генпрокурора.

У відомстві підкреслили, що різні процесуальні статуси Чауса у кримінальних справах не є взаємовиключними і не можуть впливати на хід розслідування.

«Офіс Генерального прокурора вживає заходів для забезпечення ефективної комунікації органів досудового розслідування для реалізації неухильного виконання всіх рішень слідчих і судів, спрямованих на всебічне повне і неупереджене дослідження обставин обох кримінальних проваджень», - повідомили в Офісі генпрокурора.

Відзначимо, напередодні адвокат Миколи Чауса Ростислав Кравець заявив, що екссуддя знайдений і він не є поки що затриманим і дійсно перебуває під захистом СБУ.

Нагадаємо, 30 липня колишнього суддю Миколу Чауса виявили в селі у Вінницькій області.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: