Суд призначив до розгляду справу ексзаступниці голови ДМС Пімахової

Читать на русском
Антикорупційний суд провів і закінчив підготовче засідання у справі колишньої заступниці керівника міграційної служби.
Діна Пімахова в суді

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду кримінальне провадження за обвинуваченням колишньої першої заступниці голови Державної міграційної служби Діни Пімахової у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 4 серпня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити до судового розгляду кримінальне провадження за обвинуваченням Діни Пімахової у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України, на 10 серпня о 15:00», – йдеться в рішенні.

Як відомо, спочатку суд відпустив Пімахову під домашній арешт. Пізніше суд його продовжував. Однак максимальний термін перебування під домашнім арештом, згідно з українським Кримінальним процесуальним кодексом, становить шість місяців. Після його закінчення прокурор САП подав клопотання про зміну запобіжного заходу з нічного домашнього арешту на особисте зобов'язання. Суд клопотання задовольнив.

Нагадаємо, Пімаховій повідомили про підозру у проханні надати і одержанні 1800 доларів неправомірної вигоди за надання громадянину В'єтнаму посвідки на проживання в Україні. Також, за версією слідства, вона прохала про 30000 доларів неправомірної вигоди за набуття громадянином Ірану українського громадянства протягом 4-5 місяців за нібито територіальним походженням. Раніше журналіст «Слово і діло» дізнався деталі її справи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: