Військові навчання: у яких маневрах на території інших країн візьмуть участь ЗСУ

Читать на русском

Україна в 2021 році не тільки прийматиме на своїй території іноземних військових для участі в багатонаціональних навчаннях, а й відправить своїх бійців за кордон з цією ж метою. Збройні сили України протягом року будуть тренуватися на території Німеччини, Грузії, Угорщини, Литви, Данії, Польщі та Болгарії. Детальніше – на інфографіці «Слово і діло».

У Німеччині пройдуть три військових навчання, в яких Україна візьме участь. До 250 українських військових тренуватимуться в рамках Combined Resolve, до 150 – в рамках Saber Junction. Ще близько 50 військових Сухопутних військ поїдуть до Німеччини на танкові тактичні змагання Strong Europe Tank Challenge-2021.

Українсько-румунські навчання Riverian відбудуться на річці Дунай. У них візьмуть участь близько 200 наших військових, а також 9 кораблів і катерів, 2 літаки та 2 гелікоптери.

Улітку на території Грузії проведуть масштабні багатонаціональні навчання НАТО Agile Spirit. Від України залучать близько 150 військових, 2 літаки та 2 гелікоптери.

На території Польщі, Угорщини, Болгарії та Північної Македонії в травні-червні пройдуть командно-штабні навчання Saber Guardian. Від України буде близько 150 військовослужбовців.

Багатонаціональні навчання «Кленова арка» заплановані в два етапи в Польщі і Литві. У них візьмуть участь близько 100 українських військових на обох етапах.

Раніше ми писали, які міжнародні військові навчання пройдуть в Україні в 2021 році.

Нагадаємо, в Чорному морі відбулися навчання між українськими ВМС і кораблями Постійної морської протимінної групи НАТО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: