Масштабні військові навчання Sea Breeze-2021 завершилися

Читать на русском
Багатонаціональні військові навчання Sea Breeze-2021 у Чорному морі, які почалися 28 червня, завершилися сьогодні.
facebook.com/navy.mil.gov.ua

В Одесі завершилися міжнародні навчання Sea Breeze-2021. Всі покладені завдання виконані у повному обсязі. Офіційна церемонія закриття навчань в суботу, 10 липня, відбулася в Будинку офіцерів.

Про це повідомляє пресслужба ВМС в Facebook.

«Приперлися до кордонів»: чим може відповісти Росія на навчання Sea BreezeРосія має не дуже багато можливостей зірвати навчання Sea Breeze-2021, але всі вони вже відпрацьовані.

Командувач ВМС України Олексій Неїжпапа оголосив вчення закритими. За його словами, всі поставлені перед військовослужбовцями завдання виконані.

Неіжпапа повідомив, що під час навчань водолази більш 330 раз спустилися під воду, пілоти налітали більше 80 годин, а кораблі пройшли понад 13 тисяч миль.

Також Неїжпапа зазначив, що Чорне море об'єднує нації і країни, і підкреслив, що «море - НЕ паркан», а «той, хто це не розуміє, - наш противник».

Він висловив вдячність усім учасникам навчань, додавши, що сила - в єдності.

У п'ятницю в Чорному морі корабельні з'єднання Sea Breeze-2021 шикувалися в строї і ордера, що стало завершальним етапом морської фази навчань.

Нагадаємо, 28 червня у Чорному морі стартували міжнародні навчання Sea Breeze-2021. Організаторами навчань виступають України і США.

В цьому році у навчаннях брали участь найбільша кількість країн-учасниць за всю історію: понад 30 держав спрямували близько 5 000 військовослужбовців, 32 корабля, 40 літальних апаратів, 18 загонів спеціального призначення та водолазних груп.

Навчання Sea Breeze проходять з 1997 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: