Міжнародні військові навчання: які маневри пройдуть в Україні в 2021 році

Читать на русском

В Україні в 2021 році традиційно відбудуться кілька міжнародних військових навчань – відповідний указ вже підписав президент Володимир Зеленський. Щоб підвищити боєздатність Збройних сил України, з нашими військовими тренуватимуться армійці зі США, Великої Британії, Польщі та інших країн. Детальніше – на інфографіці «Слово і діло».

Одні з найбільш масштабних військових навчань – українсько-американські Rapid Trident – повинні відбутися у другій половині вересня на Яворівському полігоні. У них візьмуть участь близько 2,5 тисяч українських військових, близько тисячі військових зі США і до 2 тисяч учасників із країн-членів НАТО.

Уперше в історії Rapid Trident в цьому році проведуть тактичні навчання багатонаціонального батальйону з бойовою стрільбою. Також планується провести спільні стрибки українських, американських і британських десантників з літака військово-транспортної авіації США.

Ще одні українсько-американські навчання – Sea Breeze-2021 – пройдуть в акваторії Чорного моря. У них візьмуть участь 1 тисяча 750 українських військових, тисяча армійців зі США. Також Міністерство оборони запропонувало Індії взяти участь в маневрах, а Японія вже дала згоду.

З військової техніки залучать 50 кораблів і катерів, два підводних човни, 40 літаків і вертольотів, 100 одиниць колісної техніки.

Заплановані двотижневі навчання з Великою Британією – Cossack Mace-2021. Вони відбудуться на Яворівському полігоні за участю 600 українських і 400 британських військових.

На полігонах та військових аеродромах у Миколаївській, Київській, Житомирській, Вінницькій та Хмельницькій областях проведуть українсько-британські навчання Warrior Watcher-2021. Їхня мета – ознайомитися з теоретичними основами планування та оцінити ризики захисту аеродромів та критичних об'єктів інфраструктури за стандартами НАТО.

З Польщею Україна проведе навчання Silver Saber і «Три мечі». Silver Saber відбудуться в акваторії Чорного моря в три етапи загальною тривалістю 45 днів. У них візьмуть участь 200 українських та 100 польських військових, залучать також 6 літаків і вертольотів.

«Три мечі» проведуть на Яворівському полігоні за участю 800 українських військових і 400 військових із Польщі. Також буде близько 40 представників із країн-членів НАТО.

Нагадаємо, раніше ми писали, скільки зброї і кому продавала Україна під час війни і до її початку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: