ВАКС знову продовжив дію обов'язків нардепа Юрченка

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків підозрюваних.
Олександр Юрченко

Вищий антикорупційний суд продовжив до 29 серпня строк дії обов'язків, покладених на народного депутата Олександра Юрченка, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 29 липня ухвалила слідчий суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС взяв під варту Юрченка з альтернативою 3 млн грн застави. Пізніше за нього внесли гроші і він вийшов під обов'язки.

У зв'язку з наближенням дати завершення дії обов'язків прокурор САП подав клопотання про їх продовження. Вивчивши документ, суддя його задовольнила. Так, Юрченку продовжили до 29 серпня такі обов'язки: прибувати за першим викликом; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з підозрюваним Іваном Фіщенком та здати на зберігання закордонні паспорти.

Також суддя продовжила до 29 серпня строк дії таких обов'язків другого підозрюваного Фіщенка, а саме: прибувати за першим викликом; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з Юрченком та здати на зберігання закордонні паспорти.

До цього суд пришвидшив передачу до суду справи нардепа Юрченка. Наступного тижня після 10 серпня САП має скерувати обвинувальний акт до ВАКС.

Раніше суд заарештував і неофіційного помічника Фіщенка з альтернативою 1 млн грн застави. Ці гроші за нього внесли і він теж вийшов із СІЗО під обов'язки.

Нагадаємо, генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала підозру Юрченку, а САП її вручила нардепу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: