ВАКС знову продовжив обов'язки нардепа Юрченка

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків, покладених на підозрюваного.
Олександр Юрченко

Вищий антикорупційний суд продовжив до 15 червня строк дії обов'язків, покладених на народного депутата Олександра Юрченка, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 15 квітня ухвалила слідча суддя ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС взяв під варту Юрченка з альтернативою 3 млн грн застави. Пізніше за нього внесли гроші і він вийшов під обов'язки.

У зв'язку з наближенням дати завершення дії обов'язків прокурор САП просив про їх продовження. Вивчивши документ, суддя його задовольнила. Так, Юрченку продовжили до 15 червня такі обов'язки: прибувати за першим викликом; не відлучатися із міста Києва без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з підозрюваним Іваном Фіщенком та здати на зберігання закордонні паспорти.

За версією слідства, нардеп Олександр Юрченко у завуальованій формі попросив надати йому через посередника – його помічника Івана Фіщенка неправомірну вигоду у сумі 13 тисяч доларів за внесення пропозицій до проєкту Закону України «Про управління відходами» та у подальшому 200 тис. дол. для підкупу нардепів-членів відповідного комітету за голосування за подані ним пропозиції.

У середині серпня 2020 року правоохоронці зафіксували факт передачі та отримання народним депутатом через посередника першої частини обумовлених коштів. 26-27 серпня 2020 року була запланована передача другої частини коштів. Проте подальше виконання спеціального завдання було зупинене.

Раніше суд заарештував і неофіційного помічника Фіщенка з альтернативою 1 млн грн застави. Ці гроші за нього внесли і він теж вийшов із СІЗО під обов'язки.

Нагадаємо, генеральна прокурора Ірина Венедіктова підписала підозру Юрченку, а САП її вручила нардепу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: