В Естонії створили спрей для носа від коронавірусу

Читать на русском
Лабораторні дослідження показали, що спрей для носа забезпечує захист як від вихідного штаму, так і від дельта-штаму індійського походження.
theins.ru

Естонські вчені створили спрей від коронавірусу, що захищає від усіх штамів, які викликають найбільше занепокоєння.

Про це пише естонське видання Postimees.

Зазначається, що лабораторні дослідження показали, що спрей для носа забезпечує захист як від вихідного штаму, так і від штаму «дельта» індійського походження, а також від британських, південноафриканських і бразильських штамів.

Рішення, що дозволяє виробляти і продавати спрей під назвою BioBlock, було прийнято Департаментом здоров'я Естонії на підставі висновку групи експертів, що складається з фахівців з Департаменту лікарських засобів, Департаменту здоров'я, Департаменту сільського господарства і продовольства та Департаменту захисту прав споживачів і технічного нагляду.

Вакцинація від COVID-19: скільки доз препаратів і чиїм коштом поставили в УкраїнуВ Україні з лютого завезли близько 4,8 млн доз вакцини від коронавірусу. Майже половина надійшла в рамках програми Covax, решту закупили на кошти держбюджету.

При цьому, з юридичної точки зору - це не лікарський засіб або медичний пристрій, але інформація про продукт і інформація на упаковці узгоджені як з Департаментом лікарських засобів, так і з Департаментом здоров'я.

Варто зазначити, що уряд Естонії ухвалив рішення про те, що з наступної доби, 2 серпня, носіння масок в громадському транспорті стане обов'язковим.

Нагадаємо, що Естонія пожертвувала більше 50 тисяч доз вакцини українським воїнам-резервістам.

Тим часом, в Україні вже зробили більше 5 млн щепленнь від коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: