Естонія пожертвувала більше 50 тисяч доз вакцини українським воїнам-резервістам

Читать на русском
Естонія пожертвувала вакцину українським воїнам-резервістам. У середу, 28 липня, з авіабази Емарі до України було відправлено 52 800 доз вакцини AstraZeneca.
postimees.ee

Естонія пожертвувала вакцину українським воїнам-резервістам. У середу, 28 липня, з авіабази Емарі до України було відправлено 52 800 доз вакцини AstraZeneca.

Міністр закордонних справ Ева-Марія Лийметс пояснила, що, оскільки торік Україні довелося зіткнутися з кризою в галузі охорони здоров'я в і без того складній ситуації, вона рада, що Естонія може протягнути руку допомоги своєму давньому партнерові в подоланні коронапандемії.

Вакцинація від COVID-19: скільки доз препаратів і чиїм коштом поставили в УкраїнуВ Україні з лютого завезли близько 4,8 млн доз вакцини від коронавірусу. Майже половина надійшла в рамках програми Covax, решту закупили на кошти держбюджету.

Як пише Postimees, вакцина піде в основному українським резервістам.

Згідно з рішенням уряду, Естонія передасть Україні 200 тис. доз вакцини AstraZeneca, з яких 52 800 доз вакцини будуть передані Естонії на двосторонній основі, а інші - через європейський механізм розподілу вакцини.

Нагадаємо, в Україні з початку вакцинальної кампанії від COVID-19 вже зробили 5 081 924 щеплення.

Також Зеленський заявив про необхідність підготовки інфраструктури вакцинації в країні і можливості досягти 200-250 тис. щеплень на добу.

Раніше аналітики з'ясували, скільки доз препаратів і за чий рахунок поставили в Україну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: