Естонська поліція прибула в Литву для захисту кордону від мігрантів

Читать на русском
В Литву направили естонський підрозділ поліції ESTPOL5 для захисту кордону, адже країна готується прийняти кілька тисяч біженців з Білорусі.
портал err.ee

В Литву направили естонський підрозділ поліції ESTPOL5 для захисту кордону, адже країна готується прийняти кілька тисяч біженців з Білорусі.

Про це повідомляє портал err.ee.

Підрозділ естонських правоохоронців у складі десяти осіб приступив до роботи в районі міста Друскінінкай. Саме в цьому районі минулого тижня найчастіше фіксували порушення перетину кордону.

«У цьому районі необхідно патрулювати територію приблизно в 30 кілометрів. Ми патрулюємо парами, члени нашої команди працюють разом з литовськими колегами. І робота залежить від завдання, поставленого перед литовським колегою», – розповіла керівник ESTPOL5 Тейлі Пійскоппель.

Втекли від репресій: хто з публічних людей Білорусі виїхав з країниЗ Білорусі після погроз були змушені виїхати кілька журналістів, а також головна опонентка Олександра Лукашенка на виборах.

За словами заступника начальника прикордонної служби Литви Відаса Макайтіса, країна готується прийняти тисячі іммігрантів. Допомога була запрошена як від Європейського агентства прикордонної охорони, так і від Департаменту підтримки біженців.

«Ми раді, що Естонія відгукнулася на заклик і відправила не тільки поліцейських з автомобілями, а й дрони для охорони державного кордону та пошуку мігрантів, які переховуються від нас», – зазначив він.

Вказано також, що естонські поліцейські на литовсько-білоруському кордоні провели перші патрулювання за допомогою безпілотників.

Нагадаємо, на кордоні Литви та Білорусі литовські прикордонники відкрили попереджувальну стрілянину. Вони також застосували сльозогінний газ проти нелегальних білоруських мігрантів.

Уряд Литви оголосив надзвичайний стан у країні на державному рівні зв'язку з напливом нелегальних мігрантів з території Білорусі. За словами заступника міністра внутрішніх справ Литви Віталія Дмитрієва, мігрантів, які незаконно перетинають кордон Литви з Білоруссю, може бути понад 150 осіб щодня.

Єврокомісія виразила солідарність з Литвою у позиції щодо міграційної кризи на кордоні з Білоруссю. Вони готові надати всю необхідну організаційну та фінансову допомогу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: