Кабмін опублікував постанову про нові правила в'їзду в Україну

Читать на русском
Зміни в правилах перетину державного кордону України іноземцями та громадянами набирають чинності з 5 серпня 2021 року
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Кабінет міністрів України опублікував зміни до постанови № 1236 про введення обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню коронавірусу, згідно з якими в Україні посилюються правила в'їзду.

Постанова опублікована на Урядовому порталі.

Зміни набирають чинності з 5 серпня 2021 року. Згідно з ними, діють наступні правила перетину кордону іноземцями та громадянами України.

Які країни запроваджують обмеження для нещеплених від COVID-19 громадянУ деяких країнах невакцинованим громадянам не можна відвідувати ресторани, кінотеатри та інші громадські місця.

  • іноземці повинні мати страховий поліс від коронавірусу, сертифікат вакцинації або негативний результат ПЛР-тесту на коронавірус. Якщо цих документів немає, в'їжджаючий іноземець повинен буде встановити додаток «Вдома» і йому дадуть можливість зробити ПЛР-тест протягом наступних 72 годин;
  • громадяни України можуть перетнути кордон, якщо мають документ, що підтверджує повний курс вакцинації, або ж довідку 063-про про перше щеплення;
  • іноземці з посвідкою на проживання в Україні повинні мати документ, що підтверджує повний курс вакцинації. У разі його відсутності, людині доведеться встановити додаток «Вдома» і йому дадуть можливість зробити ПЛР-тест протягом наступних 72 годин;
  • всі вакциновані та невакциновані особи, які протягом двох тижнів до моменту в'їзду більш ніж тиждень перебували на території Росії або Індії, повинні будуть на 14 днів піти на самоізоляцію без права її дострокового завершення.

Раніше глава МОЗ Віктор Ляшко заявив, що Україна змінить правила перетину кордону, зокрема, зобов'яже в'їжджаючих з Росії та Індії пройти 14-денну самоізоляцію.

Нагадаємо, що Україна з 2 липня знову почала контролювати самоізоляцію через додаток «Дій вдома» для тих, хто прибуває з ряду країн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: