Україна оновила правила перетину кордону

Читать на русском
У Мінцифри розповіли, як в Україні змінили правила перетину кордону для іноземців та для українців.
Детектор медіа

Україна з 2 липня знову почне контролювати самоізоляцію через додаток «Дій вдома» для тих, хто прибуває з низки країн.

Про це повідомили у Міністерстві цифрової трансформації.

«З 2 липня застосунок «Дій вдома» треба буде встановлювати громадянам України, які повернулися з Португалії, Росії, Великої Британії та Індії або перебували на їхній території не менше 7 днів протягом останніх 14 днів та не пройшли або мають позитивний результат експрес-тесту на коронавірусу, який має бути проведено в пунктах пропуску через державний кордон», – передає Мінцифри.

Такі запобіжні заходи пов’язані з розповсюдженням нового штаму вірусу Дельта.

Відпустка-2021: які країни можуть відвідати українціКраїни, відкриті для українських туристів влітку 2021 року. Список і умови відвідування – на інфографіці.

Щоб перетнути кордон в Україну з цих країн, громадянам України потрібен негативний результат експрес-тесту, зроблений безпосередньо в пункті пропуску через державний кордон.

Для іноземців та осіб без громадянства без негативного результату такого тесту перетин державного кордону буде заборонений.

У великих міжнародних пунктах пропуску через державний кордон у зоні прикордонного контролю вже працюють пункти тестування, в якому можна буде зробити швидкий тест.

Умови в’їзду в Україну з інших країн не змінювалися – оскільки Україна перебуває в «зеленій» зоні, застосунок встановлювати не потрібно.

Нагадаємо, з 16 червня застосунок «Дій вдома» більше не потрібно завантажувати після повернення з-за кордону в Україну.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: