Палата представників США схвалила збільшену фінансову допомогу для України

Читать на русском
Загальна сума коштів, яку повинні виділити на програму допомоги Україні, визначена в 481,5 мільйона доларів
Палата представників СШАGetty Images

Палата представників Конгресу США схвалила законопроєкт про фінансування Державного департаменту у 2022 році, в якому передбачено збільшення фінансової допомоги для України.

Про це повідомили в посольстві України в США.

Відповідно до законопроєкту, загальна сума коштів, яку повинні виділити на програму допомоги Україні по лінії Державного департаменту, Агентства США з міжнародного розвитку і суміжних програм визначена в 481,5 мільйона доларів, що на 28,5 мільйона доларів більше, ніж у 2021 році.

«Із зазначених грошей 125 мільйонів доларів будуть виділені на цілі безпеки допомоги Україні за статтею «Міжнародне військове фінансування», що на 10 мільйонів доларів більше, ніж у 2021 році», - сказано в повідомленні.

Військова допомога Україні: як з роками змінювалася підтримка США та ЄСЯк з роками змінювалася військова допомога Україні від ЄС та США, дивіться в інфографіці Слово і діло .

Тепер законопроєкт повинен бути схвалений Сенатом США і підписаний президентом Джозефом Байденом.

Нагадаємо, що 18 червня американське видання Politico з посиланням на власні джерела повідомило, що Білий дім готував для України пакет військової допомоги з летальною зброєю загальною вартістю в 100 млн доларів. Однак невідомо, чи був наданий цей пакет Києву.

Білий дім майже відразу ж виступив зі спростуванням припинення військової допомоги Києву. Однак про долю конкретно цього пакету прессекретар Білого дому Дженніфер Псакі не сказала нічого конкретного, згадавши тільки про якісь «резервні фонди».

Водночас пізніше радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван підтвердив, що такий пакет існував і дійсно був заморожений.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: