Зеленський відповів на статтю Путіна

Читать на русском
Зеленський відповів на статтю Путіна - Україна є спадкоємицею однією з наймогутніших держав середньовічної Європи – Київської Русі.
Слово і діло

Україна є спадкоємицею однією з наймогутніших держав середньовічної Європи – Київської Русі - сказав у привітанні українцям з нагоди 1033-річчя Хрещення Київської Русі президент Володимир Зеленський.

За його словами, історія християнства в східній Європі почалася в Києві – з цього рішення київського князя Володимира, яке сьогодні віряни відзначають як свято.

Привітання Президента з 1033-ю річницею Хрещення Русі – УкраїниОфіс Президента України

«Нам не потрібно доводити це історичними трактатами, роботами, статтями, тому що наші докази – вони не на папері, а в металі й камені. Не в міфах і легендах, а в наших містах і на наших вулицях», - цитує ОПУ главу держави.

Нагадаємо, раніше Зеленський пообіцяв проаналізувати статтю президента Росії Володимира Путіна про Україну і дати на неї відповідь.

«Слово і діло» прочитало статтю і виділило головні тези в ній.

Нагадаємо, 28 липня православні відзначають День хрещення Київської Русі-України. Державне свято встановлено під час святкування 1020-річчя Хрещення Київської Русі згідно з указом президента Віктора Ющенка від 25 липня 2008 року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: