У центрі Києва обмежать рух через святкування хрещення Русі-України

Читать на русском

28 липня православні відзначають День хрещення Київської Русі-України. Святкують щорічно в день пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира.

У середу, 28 липня, православні відзначають День хрещення Київської Русі-України. Святкують щорічно в день пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира.

Державне свято встановлено під час святкування 1020-річчя Хрещення Київської Русі згідно з указом президента Віктора Ющенка від 25 липня 2008 року. Зазвичай в цей день церкви влаштовують хресний хід.

Хрещення України-Русі: основні факти про Володимира ВеликогоВчора християни східного обряду відзначили символічне свято – День хрещення Русі, який також традиційно є днем святого Володимира.

Як повідомляє Патрульна поліція Києва, сьогодні у Києві на вулиці Трьохсвятительській буде тимчасово обмежено рух усіх видів транспортних засобів через заходи з нагоди святкування Дня хрещення Русі-України.

Патрульні закликають всіх учасників не порушувати правопорядок, не піддаватися на провокації і з розумінням поставитися до підвищених заходів безпеки.

Нагадаємо, вчора центр Києва паралізувало через заходи з відзначення 1033-ї річниці Хрещення України-Русі.

Історики вважають, що точний день реальної події ніхто не знає. Більшість вчених схиляються до думки, що Русь прийняла хрещення у 988 році, але є й інші версії.

Масове хрещення жителів міста відбулося при впадінні річки Почайни в Дніпро. Після Києва православ'я прийняли інші міста.

«Слово і діло» зібрало основні факти про Володимира Великого.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: