Путін хоче зміцнювати «братські зв'язки» з білорусами і українцями

Читать на русском
Російський президент Володимир Путін затвердив стратегію нацбезпеки, в якій обіцяють зміцнювати братні зв'язки з українцями та білорусами.
Фото BBC

Російський президент Володимир Путін затвердив стратегію нацбезпеки, в якій обіцяють зміцнювати «братні зв'язки» з українцями та білорусами.

Про це зазначено на офіційному інтернет-порталі правової інформації Росії.

В оновленій стратегії національної безпеки РФ, затвердженої указом президента Росії Володимира Путіна, є теза про «зміцнення братніх зв'язків між російським, білоруським і українським народами». У Стратегії не вказано конкретні кроки, які Москва має намір робити.

Крім цього, в указі стверджується, що зараз «проводяться інформаційні кампанії, спрямовані на формування ворожого образу Росії, обмежується використання російської мови, забороняється діяльність російських засобів масової інформації та використання російських інформаційних ресурсів».

Серед завдань – зміцнити позиції російської мови як мови міжнародного спілкування і підтримка громадян РФ, які проживають в інших країнах, в збереженні їх загальноросійської культурної ідентичності.

У документі стверджується, що «Стратегія національної безпеки РФ» – базовий документ стратегічного планування, що визначає національні інтереси та стратегічні національні пріоритети Росії.

Попередня редакція документа була затверджена указом президента РФ 31 грудня 2015 року.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін під час телефонної розмови з президентом Франції Еммануелем Макроном звинуватив Україну в «деструктивних діях» щодо Донбасу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: