Путін заявив про «деструктивність» української позиції щодо Донбасу

Читать на русском
У Кремля є список неприйнятних для України вимог, які не змінюються вже багато років і виконувати які ніхто не має наміру
Володимир ПутінReuters

Президент РФ Володимир Путін під час телефонної розмови з президентом Франції Еммануелем Макроном звинуватив Україну в «деструктивних діях» щодо Донбасу.

Про це повідомила пресслужба Кремля в п'ятницю, 2 липня.

«Президент Росії вказав на деструктивні дії Києва, з вини якого вживаються - в тому числі в нормандському форматі - зусилля фактично саботують», - заявили в Кремлі.

Список вимог РФ не змінився - Москва вимагає, щоб Україна встановила прямий діалог з псевдореспубліками «Л/ДНР» і визнала так званий «особливий статус Донбасу». У Кремлі чомусь вирішили, що це зобов'язання України.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що готовий зустрітися з президентом РФ Володимиром Путіним тільки за однієї умови. Російського лідера має цікавити вирішення низки кризових питань.

Нагадаємо, глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук заявив, що США можуть приєднатися до Нормандського формату по Донбасу. Президент США Джозеф Байден заявив, що Вашингтон продовжить дипломатичну роботу навколо Мінських угод, що можна розцінити, як показник наміру США все ж приєднатися до формату.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: