28 країн підтвердили участь у саміті «Кримської платформи» – Кулеба

Читать на русском
Міністр закордонних справ повідомив, що участь у саміті Кримської платформи підтвердили 28 країн.
Фото: МЗС

28 країн і міжнародних організацій підтвердили участь в інавгураційному саміті «Кримської платформи», який пройде 23 серпня в Києві.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час брифінгу.

«Станом на сьогоднішній день вже 28 країн і міжнародних організацій підтвердили участь в саміті «Кримської платформи». Це буде безпрецедентний міжнародний захід в історії України. Ще ніколи стільки держав не збиралося в Україні для проведення подібного заходу на рівні президентів, прем'єр-міністрів, глав парламентів, членів урядів», – сказав Кулеба.

«Кримська платформа»: чи вдасться запустити план із деокупації півостроваСаміт Кримської платформи приверне увагу не лише до теми Криму, але й до ідеї перезапуску системи міжнародної безпеки. Чи зможе масштабний дипломатичний саміт припинити російську агресію – аналізував політолог Олександр Радчук.

За його словами, цей результат вже дозволяє з упевненістю сказати, що Україні вдалося сформувати ядро ​​міжнародної коаліції за звільнення Криму.

Кулеба уточнив, що Україна очікує участі в саміті «Кримської платформи» всіх провідних країн-партнерів України в Європі та Північній Америці.

«Вже майже узгоджена Кримська декларація. Це підсумковий документ саміту, який зафіксує принципово важливі для України положення. Попутно я хочу подякувати нашим партнерам, які взяли активну участь в роботі над декларацією і підтримали ті принципові речі, які просувала і на яких наполягала Україна. Ми вже на фінішній прямій до успіху «Кримської платформи», – підкреслив Кулеба.

Нагадаємо, 26 липня стало відомо, що представляти США на установчому саміті Кримської платформи буде міністр транспорту США Пітер Буттіджіч.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: