П’ять країн приєдналися до продовження «кримських санкцій» ЄС

Читать на русском
П'ять країн вирішили приєднатися до продовження санкції Європейського Союзу проти Росії за анексію Криму.
Дзеркало суддів

Грузія, Албанія, Македонія, Норвегія, а також Україна приєдналися до рішення Ради ЄС про продовження санкцій Євросоюзу через незаконну анексію Росією Криму і Севастополя.

Про це повідомляється на сайті Ради ЄС у вівторок.

«Країни-кандидати Македонія та Албанія, країна EFTA Норвегія, яка є членом Європейського економічного простору, а також Україна та Грузія приєднуються до цього рішення Ради», – йдеться у повідомленні.

Анексія Криму: які санкції Україна вводила після окупації півостроваПісля анексії Криму Україна ввела санкції проти тисячі фізичних та юридичних осіб, деяких авіакомпаній і країн.

21 червня Рада Європейського Союзу вирішила продовжити санкції, введені у відповідь на незаконну анексію Криму на ще один рік – до 23 червня 2022 року.

Санкції поширюються на цільовий імпорт в ЄС продуктів, що походять з Криму чи Севастополя, а також інфраструктурні або фінансові інвестиції та туристичні послуги в Криму чи Севастополі.

Санкції ЄС вперше були запроваджені у червні 2014 року у відповідь на спроби підірвати територіальну цілісність України та дестабілізувати країну.

Нагадаємо, 12 липня ЄС знову продовжив економічні санкції проти Росії.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: