Які країни запровадили обов'язкову вакцинацію від коронавірусу

Читать на русском

Якщо рік тому єдиним способом боротьби з коронавірусом були карантин і масковий режим, то з появою вакцини в урядів з'явився ще один метод – обов'язкова вакцинація. Небагато країн поки що зважуються на такий крок, адже деякі можуть побачити в цьому порушення прав людини. Але чого не зробиш для загального блага і щоби запобігти новій хвилі захворювання. В Україні поки що не планують щепити населення примусово: за словами Віктора Ляшка, зараз є достатній попит на добровільну вакцинацію. Які країни вже зробили щеплення від COVID-19 обов'язковими – на інфографіці «Слово і діло».

Обов'язкову вакцинацію від коронавірусу для деяких категорій громадян ввели у Франції, Італії, Росії, Греції, Латвії та інших країнах.
Обов'язкова вакцинація від коронавірусуСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

У Росії обов'язкова вакцинація від коронавірусу діє у більш ніж 30 регіонах. Першими обов'язкову вакцинацію ввели в Москві. Там співробітники деяких сфер повинні прищепити щонайменше 60% співробітників. Це стосується працівників громадського харчування, торгівлі, індустрії краси, побутових послуг, громадського транспорту, таксі, охорони здоров'я, освіти, мистецтва, житлово-комунального господарства.

У деяких російських регіонах зобов'язали вакцинуватися тільки державних службовців. В окупованому Севастополі наразі тільки рекомендували прищепити працівників громадського харчування, екскурсійних бюро, санітарно-курортних організацій.

Обов'язкову вакцинацію для всіх повнолітніх жителів країни запровадили в Туркменістані. При цьому в країні заявляють, що у них немає жодного випадку захворювання на коронавірус. Аналогічні заходи діють в Таджикистані.

У Казахстані обов'язково повинні зробити щеплення співробітники магазинів, закладів громадського харчування, салонів краси, фітнес-клубів, музеїв, театрів, готелів, сфер транспорту, охорони здоров'я та житлово-комунального господарства. Інакше не можна буде працювати в офісі (тільки за умови регулярного проходження ПЛР-тестування).

В Індонезії ще в лютому ввели обов'язкову вакцинацію від COVID-19, нещепленим громадянам загрожує штраф. У Саудівській Аравії вакцинуватися повинні всі працівники державних і приватних установ.

В Індії обов'язкова вакцинація є тільки в одному штаті – Гуджарат. Робити щеплення повинні працівники, які постійно контактують з людьми. У місцевому технологічному університеті заявили, що невакцинованих студентів не допустять до іспитів.

Деякі європейські країни теж були змушені піти на введення обов'язкової антикоронавірусної вакцинації. У Франції зробити щеплення повинні медики, співробітники будинків для літніх людей та соціальні працівники. Крім того, в країні буде нова політика боротьби з вірусом – обмеження запровадять не для всіх, а для нещеплених громадян.

У Греції до вересня мають вакцинуватися медики і співробітники будинків для літніх людей. В Італії ухвалили закон, згідно з яким медики повинні бути обов'язково вакциновані, інакше їх відсторонятимуть від роботи без збереження зарплати.

Уряд Латвії ухвалив рішення запровадити обов'язкову вакцинацію для працівників галузей охорони здоров'я, освіти і соціального догляду. У Великій Британії з жовтня будуть в обов'язковому порядку прищеплювати співробітників будинків для стареньких.

Нагадаємо, на інфографіці можна подивитися, який прогноз щодо захворюваності та смертності від COVID-19 дають на осінь вчені.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: