У Києві на акції протесту ФОПів сталися сутички з поліцією

Читать на русском
У Києві проходить акція SaveФОП. Активісти хотіли принести під Офіс президента символічну труну. Сталися сутички з поліцією.
t.me/stranaua

У столиці сьогодні вдень проходить акція «SaveФОП». Активісти хотіли принести під Офіс президента символічну труну, але на шляху підприємців встали силовики.

За інформацією «Страна.ua» в Telegram, ФОПи хотіли пройти маршем із труною і ритуальними вінками (як символ похорону малого бізнесу) до Офісу президента, а потім до Верховної ради, але правоохоронці заблокували їм шлях.

Як змінювалася кількість ФОПів та юридичних осіб в Україні в 2013-2020 рокахЗа останні дев’ять років кількість фізичних осіб-підприємців зменшилася, а от юридичних осіб зареєструвалося більше.

Після цього на Майдані Незалежності між протестувальниками та правоохоронцями сталася сутичка.

«Поліцейські вилучили у ФОПів труну, з якою ті хотіли пройти до Офісу президента. Але зіткнення тривають - протестувальники хочуть забрати труну. Вони почали блокувати автозаки, на яких поліцейські хотіли відвезти вилучений реквізит», - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що поліцейські вилучають реквізит у вигляді кришки труни і вінків. Рух Хрещатиком паралізовано.

Як повідомила старший інспектор відділу моніторингу Шевченківського управління поліції ГУНП у Києві Анна Зубрева, попередньо - ніхто не постраждав. Станом на 11:15 затриманих не було.

Зараз акція протесту ФОПів проходить під будівлею Офісу президента, передає УНН у Facebook.

Нагадаємо, це вже не перша акція протесту ФОПів. Підприємці виходили на мітинг на київський Майдан і раніше.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: