В ЄС отримали звернення України щодо «Північного потоку-2»

Читать на русском
Єврокомісія отримала ноту голови МЗС України Дмитра Кулеби з проханням розпочати консультації щодо проекту Північний потік-2.
фото ЕРА

Єврокомісія отримала ноту голови МЗС України Дмитра Кулеби з проханням розпочати консультації щодо проєкту «Північний потік-2».

Про це у п'ятницю, 23 липня, на брифінгу в Брюсселі повідомила представник ЄК Набіла Массралі, пише Інтерфакс-Україна.

«Північний потік-2»: про що домовилися США та Німеччина і що про це думають в УкраїніЯкі гарантії США і Німеччина дають Україні в зв'язку із завершенням будівництва Північного потоку-2, і що про це думають в Україні та Росії.

«Ми підтверджуємо, що отримали ноту від українського міністра закордонних справ, в якій він просить консультацій, посилаючись на статті 274 і 338 Угоди про асоціацію Україна-ЄС», - сказала вона.

Представник ЄК додала, що зараз йде «внутрішнє обговорення» питання.

Нагадаємо, 21 липня США і ФРН досягли угоди щодо проекту «Північний потік-2». Згідно з ним, Німеччина повинна взяти участь у переговорах з Росією щодо продовження контракту на транзит газу через Україну.

Після цього голова МЗС Дмитро Кулеба заявив, що Україна ініціювала консультації з Єврокомісією і Німеччиною щодо «Північного потоку-2». Зокрема, за його словами, Україна обговорить з США і Німеччиною, як їх домовленість по ПП-2 здатна зменшити ризики щодо безпеки для України і країн Центральної Європи.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: