На «Рівнеазот» розповіли, коли знову запустять цех після аварії

Читать на русском
Завод Рівнеазот відремонтує та запустить цех азотної кислоти, на якому сталася аварія, через 2 тижні або навіть раніше.
фото facebook.com/vika.shynkarenko

На підприємстві «Рівнеазот» почалися роботи з усунення наслідків розгерметизації трубопроводу у цеху азотної кислоти. Попередньо, вони триватимуть два тижні.

Про це у середу, 21 липня, повідомив директор з корпоративних комунікацій Group DF Олег Арестархов, передає Інтерфакс-Україна.

Голова МВС назвав причину аварії на «Рівнеазот»У МВС назвали попередню причину аварії на Рівнеазот. Остаточна буде відома після всіх експертиз.

«Я тільки що розмовляв з директором Рівнеазоту. Термін відновлення роботи цеху - до 14 днів. Це песимістичний сценарій. Ми запустимо цех раніше», - сказав він.

Арестархов також повідомив, що зараз на підприємстві завершує роботу спеціальна комісія хіміків та інженерів. Вона аналізує причини аварії і готує компетентний експертний висновок, а також розроблює заходи щодо зниження виробничих ризиків у майбутньому.

Він додав, що на всіх трьох заводах азотного холдингу Ostchem протягом наступних 10 днів пройдуть додаткові технічні перевірки безпеки роботи всіх цехів, ретельна діагностика всіх трубопроводів і обладнання, а також буде проведено додатковий інструктаж персоналу з техніки безпеки і додаткові навчання.

Нагадаємо, 20 липня сталася аварія на хімзаводі «Рівнеазот» - розгерметизувався трубопровід в цеху виробництва азотної кислоти. В результаті - стався викид нітрозних газів.

Пізніше з'явилися перші результати проб повітря. Шкідливих речовин в повітрі після розгерметизації трубопроводу і викиду нітрозних газів не виявили. На заводі заявили, що загрози для населення немає.

У МВС анонсували нові перевірки на підприємствах.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: