Аварія на «Рівнеазот»: синоптики попередили про можливі кислотні дощі

Читать на русском
Після аварії на Рівнеазот у повітря піднялася величезна помаранчева хмара окису азоту. Синоптики попередили про можливість кислотних дощів.
Фото - Alla Losik

Після аварії на «Рівнеазот» у повітря піднялася величезна помаранчева хмара окису азоту. Синоптики попередили про можливість кислотних дощів.

Згідно з даними Укргідрометцентру, «азотиста хмара в атмосферу все ж потрапила, і поступово розсіювалась і осідала локально, не поширюючись на велику відстань від місця викиду, завдяки погодним умовам на Рівненщині протягом минулої доби».

Аварія на «Рівнеазот»: рятувальники повідомили дані щодо забруднення повітряАварія на Рівнеазот - на ранок середи, 21 липня, моніторинг стану повітря у Рівному свідчить, що загрози населенню та навколишньому середовищу немає.

Але за їхніми даними, деяка кількість окису азоту розчинялась в атмосферній воді, знижуючи кислотність опадів на північному заході країни.

Синоптики радять уникати дощів та ховатися під парасольками.

Раніше рятувальники повідомили дані щодо забруднення повітря.

Нагадаємо, на заводі «Рівнеазот» у вівторок, 20 липня, сталася аварія - розгерметизувалася труба в цеху виробництва азотної кислоти. У повітря піднялася величезна помаранчева хмара окису азоту.

Міський голова Рівного Олександр Третяк, повідомив, що ситуація під контролем та готується термінове позачергове засідання комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Національна поліція відкрила кримінальне провадження за фактом інциденту з викидом шкідливих речовин на підприємстві «Рівнеазот».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: