Голова МВС назвав причину аварії на «Рівнеазот»

Читать на русском
У МВС назвали попередню причину аварії на Рівнеазот. Остаточна буде відома після всіх експертиз.
Денис Монастирськийфото МВС

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський назвав попередню причину аварії на хімічному заводі під Рівним. Остаточна буде відома після всіх експертиз.

Про це він заявив на засіданні уряду в середу, 21 липня.

Аварія на «Рівнеазот»: синоптики попередили про можливі кислотні дощіПісля аварії на Рівнеазот у повітря піднялася величезна помаранчева хмара окису азоту. Синоптики попередили про можливість кислотних дощів.

За словами Монастирського, попередня причина аварії на заводі «Рівнеазот» - невідповідність матеріалу трубопроводу заявленим характеристикам виробника.

Він зазначив, що підприємство функціонує з 1969 року і з тих пір капітального ремонту із заміною трубопроводу не було.

«Тому попередня причина: невідповідність матеріалу трубопроводу заявленим характеристикам виробника, а також корозія ділянки трубопроводу. Остаточний висновок зробить комісія, яка зараз знаходиться на підприємстві», - заявив голова МВС.

Монастирський також повідомив, що поліція внесла відомості до ЕРДР за ч. 1 ст. 273 КК (порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або цехах). Хід розслідування буде контролюватися Головним слідчим управлінням Нацполіції.

Нагадаємо, 20 липня сталася аварія на хімзаводі «Рівнеазот» - розгерметизувався трубопровід в цеху виробництва азотної кислоти. В результаті - стався викид нітрозних газів.

Пізніше з'явилися перші результати проб повітря. Шкідливих речовин в повітрі після розгерметизації трубопроводу і викиду нітрозних газів не виявили. На заводі заявили, що загрози для населення немає.

У МВС анонсували нові перевірки на підприємствах.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: