Поліція відкрила кримінальне провадження через інцидент на «Рівнеазоті»

Читать на русском
Провадження відкрито відповідно до ч. 1 ст. 273 КК України - порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або вибухонебезпечних цехах
Фото з місця подійНаціональна поліція

Національна поліція відкрила кримінальне провадження за фактом інциденту з викидом шкідливих речовин на підприємстві «Рівнеазот».

Про це повідомила пресслужба ГУНП в Рівненській області.

У повідомленні наголошується, що о 17: 50 20 липня в Нацполіцію надійшло повідомлення про аварію на заводі «Рівнеазот», в результаті якої стався викид отруйних газів. На місце інциденту прибула слідчо-оперативна група, яка попередньо встановила, що причиною аварії стала не передбачена планом зупинка агрегату в цеху з виробництва неконцентрованої азотної кислоти. Через це сталася розгерметизація труб і викид газів.

«За вказаним фактом слідчі відділення поліції № 1 (м. Рівне) Рівненського районного управління поліції розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 273 КК України (Порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або вибухонебезпечних цехах)», - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, на заводі «Рівнеазот» у вівторок, 20 липня, сталася аварія - розгерметизувалася труба в цеху виробництва азотної кислоти. У повітря піднялася величезна помаранчева хмара окису азоту.

Пізніше мер Рівного Олександр Третяк заявив, що після аварії на заводі «Рівнеазот» показники якості повітря знаходяться в межах допустимих норм. Загрози навколишньому середовищу та населенню немає.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: