Арахамія розповів, коли Рада повернеться до законопроєкту про олігархів

Читать на русском
Законопроєкт про деолігархізацію, ініційований президентом Володимиром Зеленським, Верховна рада може розглянути у другому читанні вже у вересні.
Фото з відкритих джерел.

Законопроєкт про деолігархізацію, ініційований президентом Володимиром Зеленським, Верховна рада може розглянути у другому читанні вже у вересні.

«Я думаю, що вже восени розглянемо, враховуючи те, що останній строк подачі правок до проєкту закону - в четвер. Потім таблицю верстати близько тижня, адже там багато правок. Верховна Рада вже піде у відпустку. Мабуть, уже у вересні повернемося до другого читання», – розповів очільник фракції «Слуга народу» Давид Арахамія, передає «Укрінформ».

Деолігархізація за законом: як Зеленський хоче обмежити вплив олігархів та наскільки це реальноЯк президент пропонує боротися з олігархією та чи вдасться йому це зробити, розбиралося Слово і діло.

Нагадаємо, Рада на позачерговому засіданні 1 липня ухвалила в першому читанні президентський законопроєкт №5599 «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)».

Положення документа передбачають встановлення ознак, за якими особа може бути віднесена до олігархів. Також йдеться про створення реєстру олігархів.

Як президент пропонує боротися з олігархією та чи вдасться йому це зробити, розбиралося «Слово і діло».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: